kul i jul

Hahaha, det här tyckte jag var lite kul :)
Hur du slår in julklappar med hjälp av din katt:
http://www.siljehed.se/docs/julkatt.html

Ultraljud

Äntligen har vi varit på ultraljudet och allt såg bra ut.. Jag är så lättad! Den lilla busungen sprattlade och vände sej hela tiden så det var svårt att få någon bra bild. Men vi  såg ögon, näsa, mun, hjärna, hjärta, magsäck i alla fall. Och ryggrad, armar och ben såklart.. Efter ultraljudet åkte vi till Tre kronor och köpte pizza, riktigt gott! Har lagt in bilderna och skrivit lite på dom så man lättare ser vad som är vad. På den första är den ihopkrupen och på den andra sparkar den rakt upp.

ligger ihopkrupen
                                         Sparkas på bilden                           


Bäbisen är beräknad att födas 2 maj, precis som jag själv räknat ut! Men det känns som hundra år tills dess, jag vill ju ha min lilla skitunge nu på en gång!!

Igår såg ...

Igår såg jag och Petter på dokumentären "Amerikas mest hatade familj", jag har sett liknande angående Westboro baptist church tidigare och tycker att det är väldigt intressant.. Jag blir så fruktansvärt förbannad på dom, vilka idioter! Jag vill bara åka dit och skrika åt dom, men de är ju så hjärntvättade att de inte lyssnar.. Hur som helst, här är en länk till aftonbladets webbtv som handlar om detta: http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article3854418.ab

Idag har jag köpt nya gardiner till lillrummet men jag måste först sy upp dem, och sy är väl inte det jag är bäst på så vi får väl se hur det går.. Och imorgon är det dags för ultraljud!! Vad jag längtar!


Julstämning

Nu snöar det ordentligt här i Skellefteå, lika bra att stanna inne och städa. Börjar få lite julstämning fastän det inte ens är december än! Men jag längtar faktiskt tills vi ska börja julpynta, dricka glögg och frossa i pepparkakor och lussebullar! Funderar lite på hur man ska få katten att låta bli julgranen.. annars kommer den att bli förstörd och förmodligen välta ett antal gånger om dagen.. Katten börjar ju vara tung nu, drygt tre kilo väger han, och tyngre ska han bli.. Vi får väl sätta upp ett staket runt granen kanske. Nåväl, det ordnar sej..
Ligger på favvosovplatsen

Jag är i vecka 18 nu och ska på ultraljud på torsdag, det är så spännande! Samtidigt är jag jätteorolig att fostret ska vara dött eller allvarligt skadat.. Det är ju normalt att ha gått upp mellan 2 och 6 kilo vid det här laget men jag har bara gått upp ett enda kilo och då har jag ändå tappat två så egentligen ligger jag på -1.. hmm, jag är inte så bra på att förklara, hur som helst har jag gått ner i vikt och inte upp. Kollade på google efter bilder på foster i vecka 18 och det skulle jag inte ha gjort! Söker man på "foster 18 veckor" så är en av bilderna på ett foster som aborterats, huvudet och ena armen ligger separerade från kroppen. Nu vet jag inte alls vad den där bilden har för "historia" och om barnet ens var i vecka 18 men bilden sitter fast på min näthinna och jag vill helst kräkas.. Försöker tänka på annat... Lär ju ha mardrömmar i natt! Nä, nu ska jag städa..

Kattkräk

Sitter hemma som vanligt, är jättetrött.. Egentligen borde jag åka in till stan och gå till kommunen och söka städjobb. Men det kan jag göra imorgon säger den lata delen av mej. Håller på att bli galen på kattkräket som rejsar fram och tillbaka i lägenheten. Upp i soffan, på soffbordet, upp på datastolen -jamar- fort bakom gardinen och klösa lite, upp i fönstret och bita på blommorna, kuta allt man kan ut i hallen och genom köket, sladda över halva golvet, ge gärnet in i lillrummet och tillbaka...  I en timma.. suck, om han lät gardinen och blommorna vara så skulle jag inte bry mej så mycket. Nåväl, han blir väl lugnare med åldern. Nu ska jag ta och tvätta lite handdukar..

Första inlägget

Hej!
Nu har jag fixat en blogg här istället för den förra för där var det så krångligt och det gick inte lägga ut bilder.
Sitter just nu och väntar på att mamma och Madde ska komma förbi, dom är på stan och ska på utvecklingssamtal senare idag. Mamma går på camebridgediet så hon dricker bara deras soppor så hon tänkte komma förbi och äta hos mej.
Det går riktigt dåligt för mej när det gäller jobb, för det första är jag så slut och mår illa till och från så jag orkar inte. Men graviditet är ingen sjukdom så man blir ju inte sjukskriven. Så det är bara att söka jobb.. Tyvärr så finns det inga.. Sen så ringde Petter imorse och berättade att det ska bli ett tredje varsel på hans jobb så nu åker han oxå.
I natt kom den första snön till Skellefteå, inte ens en hel cm men det lär ju bli mer ;) Det blir ju lite ljusare ute så det är ju ett plus. Annars hatar jag vinter...
Första snön här uppe i Skellefteå kom i natt.
Sådär, nu har dom varit här och mamma har sytt upp vardagsrumsgardinerna åt mej! Madde berättade att en av hennes klasskompisar som hon är med mest blev misshandlad på skolan igår. Han fick en spricka i tinningen och krossad käke, han fick även en rejäl hjärnskakning och spydde som en gris. Madde satt med honom tills ambulansen kom (en halvtimma senare trots att det är typ 500-700 meter till sjukhuset från skolan) Hon sa att det rann blod ur hans öra och han var väldigt förrvirrad och sökte sina glasögon som han inte hade eftersom att han använde linser. Han ligger på IVA nu och Madde är lite deppad för han var tydligen den snällaste i klassen.. Det har varit en del misshandel på skolorna nu på sista tiden.. Dumheter!

RSS 2.0